Categorieën: Sport

Gorecht wint topper, TKB wint, VVK kampioen, Helpman verliest

Gorecht heeft zijn titelkans levend gehouden door in de topper tegen DZOH met 4-3 te winnen. The Knickerbockers houdt uitzicht op directe handhaving. Helpman houdt ondanks een nederlaag kans op een vervangende periodetitel. In de vijfde klasse pakte VVK de titel.

2J
Gorecht en DZOH maken in 2J uit wie er kampioen wordt, vanmiddag troffen beide clubs elkaar in Haren. Het dit seizoen nog ongeslagen DZOH stond bij aanvang drie punten voor en heeft een aanzienlijk beter doelsaldo. Voor Gorecht was winnen kortom de enige optie.
Gorecht kwam al vlot op 1-0, Sam Niewold schoot na vijf minuten op doel. DZOH keeper Diederik Bangma blunderde  afgrijselijk  door het niet al te harde schot door zijn benen te laten glippen. DZOH rechtte vlot de rug en twee minuten later stond het alweer 1-1 dankzij geplaatst schoot van Aron Timmerman. Daarna gebeurde er voor beide doelen voor rust niet veel opzienbarends meer, rust 1-1.

Na rust was het wederom vlot raak, Aron Timmerman schoot een voorzet vanaf de linkerflank van dichtbij binnen, 1-2. DZOH liet het initiatief daarna aan Gorecht en kwam twintig minuten lang niet in grote problemen. Maar in het laatste kwart ontplofte de wedstrijd. In een tijdsbestek van twee minuten zette Gorecht de wedstrijd naar zijn hand. Sven Hazewinkel zorgde voor 2-2 en nog geen twee minuten later zorgde Sam Niewold voor 3-2. DZOH wankelde en kreeg in de 80′ minuut ook nog de 4-2 om de oren, Diederik Bangma blunderde opnieuw, hij liet een houdbare boogbal van Sven Hazewinkel uit zijn handen vallen. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip en mocht Aron Timmerman namens DZOH aanleggen voor zijn derde, 4-3. DZOH ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar Gorecht trok de zege over de streep. Beide clubs staan met nog 1 wedstrijd te gaan op 56 punten, het doelsaldo van DZOH is negen goals beter. Gorecht moet volgende week op bezoek bij nummer vier Gramsbergen, DZOH speelt thuis tegen nummer zeven Elim. Beide opponenten maken nog kans op een periodetitel.

Onderin hield The Knickerbockers de hoop op directe handhaving levend door thuis met 3-1 van het al gedegradeerde NEC Delfzijl te winnen. Door twee treffers van Job Langelaan en één van Leon Huizinga stond het bij rust al 3-0.
TKB staat 1 punt achter op SV Oosterwolde wat op de veilige elfde plaats staat. TKB gaat in de laatste ronde op bezoek bij Bedum, Oosterwolde speelt uit bij hekkensluiter NEC Delfzijl.

3B
Helpman maakt ondanks een 3-1 nederlaag bij Zuidlaren nog kans op een vervangende periodetitel. Loppersum won met 3-4 bij Be Quick 1887 en kan volgende week de derde periode pakken.  Als Helpman en Loppersum volgende week allebei winnen eindigt Helpman als vierde en spelen ze nacompetitie.
Kampioen Velocitas speelde met 1-1 gelijk tegen HFC’15, Groen Geel won met 1-2 bij Omlandia, Glimmen verloor met 3-1 bij Aduard 2000 en moet nacompetitie voor lijfsbehoud spelen. Be Quick 1887 speelt nacompetitie om promotie.
Het al gedegradeerde SC Stadspark liet verstek gaan in Holwierde en kwam niet opdagen.

4C
Amicitia VMC speelt nog voor het ontlopen van nacompetitie en pakte vanmiddag een verdienstelijk punt tegen nummer twee Middelstum, het werd 2-2. Amicitia moet in de laatste wedstrijd 1 punt achterstand goedmaken. Zelf speelt het uit tegen hekkensluiter OKVC, concurrenten de Heracliden (uit tegen nummer twee Niekerk) en Rood Zwart Baflo (thuis tegen Mamio) hebben op het oog een zwaardere opdracht. Amicitia moet één van beide voorbij om nacompetitie te ontlopen.
Mamio won met 4-1 van OKVC, Lycurgus verloor met 5-4 van koploper Niekerk.

5D
VVK kon vanmiddag bij winst op Blauw Geel’15 de titel pakken en dat lukte. Martin Kamstra opende voor rust de score, kort na rust zorgde Tim van der Molen voor 0-2 waarna Jackie Venema met de 0-3 het feest compleet maakte voor VVK.

Martijn Minnema

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

11 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

12 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

15 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

17 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

17 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

18 uur geleden