Gorecht verspeelt punten, Velocitas dicht bij promotie, VVK loopt uit

sport
Foto Andor Heij. Voetbal

Gorecht liep in de tweede klasse J averij op. The Knickerbockers verloor en blijft in de degradatiezorgen. Velocitas won in 3C en kan volgende week kampioen worden. In 5D liep VVK uit op de concurrentie.

In 2J verspeelde Gorecht twee dure punten. In Haren werd het 3-3 tegen LTC uit Assen. Sven Hazewinkel scoorde twee keer voor Gorecht. Sam Niewold één keer. Doordat DZOH wel won staat Gorecht drie punten achter op de ploeg uit Emmen.

The Knickerbockers blijft in de degradatiezorgen in 2J. TKB verloor thuis met 1-0 van DESZ. TKB is twaalfde.

In 3C moet Velocitas het kampioenschap nog een week uitstellen. Velocitas won wel met 4-3 van Grijpskerk. Voor Velocitas scoorde Quinn Mekel twee keer, waarvan één keer uit een strafschop. Matar Dieme maakte de openingstreffer en Sam Wormmeester tekende voor de vierde. Toen stond het 4-1. Grijpskerk kwam nog terug tot 4-3, maar verder liet Velocitas het niet komen.

Achtervolger Be Quick 1887 won met 2-0 van Groen Geel door doelpunten van Aron Strengholt en Jermo Verbeek. De voorsprong van Velocitas op Be Quick is acht punten. Volgende week kan Velocitas in en tegen Glimmen kampioen worden.

Helpman won in dezelfde klasse in en tegen Holwierde met 3-1. Rune Prook, Remco van Huffelen en Remon Schutte scoorden voor Helpman. Helpman staat vierde en blijft in de race voor een vervangende periodetitel. De degradatie van hekkensluiter Stadspark komt steeds dichterbij. In en tegen Aduard werd met 6-1 verloren. Nummer voorlaatst Glimmen ging met 3-0 onderuit bij Noordwolde. Het duel tussen de middenmoters OmlandiaHFC ’15 werd 0-2. Rick van Lent scoorde twee keer.

In 4C won Lycurgus met 1-0 bij Amicitia VMC. Mickey van der Horst scoorde. Mamio won thuis met 2-0 van Poolster. Lycurgus is vierde en Mamio zevende. Amicitia blijft dicht bij de degradatiezone staan.

In 5D deed VVK goede zaken in de strijd om de titel. VVK won in Vries met 2-1 van VAKO. Haren verloor bij FC Assen met 3-0. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van VVK op Haren vier punten.

Deel dit artikel: