Feestelijke handeling bij bereiken van hoogste punt SuperHub Meerstad

nieuws
Foto: Jan Buwalda

Wethouder economie & innovatie Berndt Benjamins heeft vrijdag samen met alle betrokkenen de feestelijke symbolische handeling verricht voor het bereiken van het hoogste punt van de SuperHub.

De SuperHub is een bijzonder gebouw in de wijk Groenewei in Meerstad. Het gaat om een vernieuwend winkelconcept waar men de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden, zoals in eerste instantie een café. De SuperHub groeit mee met de wijk, en voorziet ook in ontmoeting, reuring en vertier. Het gebouw heeft een duurzame, houten draagconstructie. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp.

“De komst van de SuperHub en daarmee de eerste supermarkt in Meerstad is economisch en sociaal van groot belang voor een stadsdeel in ontwikkeling als Meerstad. Er ontstaat zo een nieuwe ontmoetingsplaats voor de meer dan 2.700 Meerstadjers die er nu wonen”, aldus wethouder Benjamins. Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio oktober dit jaar in gebruik genomen.

Deel dit artikel: