FC Groningen sluit seizoen dramatisch af bij afscheid Danny Buijs

sport
Foto: Sportphotoagency.com Coach *Danny Buijs* of FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-3 het laatste competitieduel verloren van SC Cambuur. Waar de Trots van het Noorden vooraf nog hoop had op een plek in de play-offs, eindigen de Groningers op de twaalfde plaats in de Eredivisie. 

Scheidend trainer Danny Buijs, die zijn contract niet verlengd zag worden, begon voor de zoveelste week op rij met een andere formatie. In een gelijk opgaand begin nam SC Cambuur na een aantal minuten het initiatief, wat resulteerde in een vroege openingstreffer. De Letse spits Robert Uldrikis kon vrij binnen koppen uit een hoekschop: 0-1. Cyriel Ngonge was met een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker, maar zag doelman Sonny Stevens redding brengen.

Na rust
In het tweede bedrijf was FC Groningen niet goed bij de les. Na enkele minuten verdubbelden de Friezen de marge. Mees Hoedemakers schoot binnen: 0-2. Jørgen Strand Larsen bracht de Euroborg na lange tijd weer eens tot juichen. Uit de draai wist de Noor binnen te schieten op aangeven van Tomas Suslov: 1-2.

Een minuut later sloeg het lot echter weer toe. Scheidsrechter Dieperink wees naar de stip en Issa Kallon benutte de mogelijkheid namens Cambuur: 1-3. In de blessuretijd deed Romano Postem nog een duit in het zakje: 2-3. Het betekende de zevende nederlaag op rij voor FC Groningen, een clubrecord.

Twaalfde plaats
Door de nederlaag eindigt FC Groningen op de twaalfde plaats, twee punten verwijderd van de degradatie streep.

Deel dit artikel: