Donar wint eerste duel tegen Limburg United

Donar heeft vrijdagavond het eerste duel van twee in de BNXT-play-offs tegen Hubo Limburg United gewonnen. In het Belgische Hasselt werd het 70-78.

Gelijk in de openingsfase namen de Groninger basketballers een kleine voorsprong, met een tussenstand na 10 minuten van 13-19. In het tweede kwart kwam de thuisploeg sterk terug en stonden de Belgen nog even met 36-31 voor. Bij rust was de stand 36-34.

Een sterk derde kwart (11-24) zorgde ervoor dat Donar aan het eind van het derde kwart een 47-58 voorsprong had. In het laatste kwart verkleinde Limburg United het verschil nog tot 5 punten, bij 65-70, maar Donar gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Topscorers bij Donar waren Marquis Addison met 15 punten, Jimmy Gavin met 14 punten en Leon Williams met 13 punten. Bij Limburg United was Jonas Delalieux topscorer met 16 punten.

De returnwedstrijd is komende dinsdag in MartiniPlaza. De winnaar over beide wedstrijden gaat door in de BNXT-fase van de play-offs.