Donar verliest ook tweede wedstrijd

sport
Donar-speler Jimmy Gavin (met bal) wordt verdedigd door Heroes-speler Thomas van der Mars (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft ook zijn tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel verloren. In MartiniPlaza was Heroes Den Bosch donderdagavond wederom te sterk voor de Groninger basketballers: 67-73.

Na een start waarbij beide ploegen afwisselend een paar punten voor stonden, hadden de gasten na 10 minuten een 11-16 voorsprong. Die voorsprong werd in het tweede kwart uitgebouwd naar 10 punten bij rust: 28-38. Bij Donar vielen de schoten niet, terwijl de Bosschenaren wel succesvol waren; vooral met driepunsschoten. In het derde kwart deed oud-Donarspeler Shane Hammink zijn oude ploeg flink pijn. Aan het eind van het kwart was het verschil even groot als bij rust: 48-58.

In het laatste kwart was er even hoop toen achtereenvolgens Willem Brandwijk met een dunk en Austin Luke met een lay-up de stand op 60-64 brachten, maar na een time-out van oud-Donarcoach Erik Braal liep Heroes in 2 minuten toch weer uit naar 63-71. In de laatste 3 minuten werd het niet spannend meer.

Topscorers bij Donar waren Marquis Addison met 16 punten en Austin Luke en Henry Caruso met beiden 11 punten. Bij Heroes was Shane Hammink topscorer met 20 punten.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 2-0 voor Heroes. Komende zaterdag is de derde wedstrijd, in Den Bosch. Als Donar die wedstrijd verliest, liggen de Groningers uit de nationale play-offs en stroomt de ploeg van coach Matthew Otten in in de play-off-fase met ook Belgische ploegen. Wint Donar, dan is komende maandag de vierde wedstrijd in MartiniPlaza.

 

Deel dit artikel: