Donar verliest eerste duel in halve finale

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel verloren. In Den Bosch was Heroes dinsdagavond te sterk voor de Groninger basketballers: 77-65.

Heroes begon verzwakt aan de wedstrijd. Niet alleen is sterspeler Mike Carlson geblesseerd, ook lange man Morgan Stilma kon wegens een blessure niet meespelen. Toch wist de thuisploeg een 2-7 achterstand om te zetten in een 15-7 voorsprong. Aan het eind van het eerste kwart was het 19-11. In het tweede kwart wist Donar dichterbij te komen, en bij rust was de achterstand maar 3 punten: 37-34.

In het derde kwart zorgde een strakke zoneverdediging van de Bosschenaren ervoor dat Donar maar weinig wist te scoren, terwijl Heroes zelf een aardige voorsprong behield, die aan het eind van het kwart 9 punten bedroeg: 60-51. In het laatste kwart leed Donar veel balverlies en lukte het de Groningers niet om de achterstand in te lopen. In de slotfase kreeg Donte Thomas van Donar nog een onsportieve fout op Heroes-speler Austin Price, waarna nog een opstootje volgde. Hierbij kreeg Thomas ook nog een technische fout, waardoor hij gediskwalificeerd was voor de laatste 1,5 minuut. Heroes liep daarna nog verder uit.

Topscorers bij Donar waren Amanze Egekeze met 12 punten en Leon Williams met 11 punten. Bij Heroes was Edon Maghuni topscorer met 22 punten.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 1-0 voor Heroes. Komende donderdag is de tweede wedstrijd, in MartiniPlaza.

Deel dit artikel: