Donar uitgeschakeld in halve finale

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar is uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs om de landstitel. In Den Bosch was Heroes zaterdagavond voor de derde achtereenvolgende keer te sterk: 81-72.

Het eerste kwart (14-20) was nog wel voor de Groninger basketballers, maar na 14-22 stortte de ploeg van coach Matthew Otten helemaal in. Niets lukte meer, en de thuisploeg maakte een run van liefst 18-0, mede door 13 punten van Clay Mounce. Daarna kwam Donar, mede door 7 punten van Marquis Addison, wat terug, maar bij rust was het verschil weer 10 punten: 44-34.

Al vrij snel na rust werd het 46-43, en hoewel het verschil nog een keer 9 punten werd, eindigde het derde kwart bij 59-54. In het gehele laatste kwart hield Heroes een paar punten voorsprong. Scores van Donar kwamen op 2 punten van Leon Williams na allemaal van Marquis Addison (7) en Amanze Egekeze (9). Uiteindelijk was het oud-Donarspeler Shane Hammink die zijn oude ploeg de das omdeed door een driepunter, waardoor de stand 74-66 werd, met nog ruim een minuut op de klok. Toen hij even later twee vrije worpen raakte, was de wedstrijd gespeeld.

Topscorers bij Donar waren Marquis Addison met 17 punten en Amanze Egekeze met 16 punten. Bij Heroes was Edon Maxhuni topscorer met 17 punten.

De finale om de landstitel gaat nu tussen Heroes en ZZ Leiden. Donar gaat nu spelen in de derde ronde van de BNXT play-offs. Hierbij speelt de ploeg tegen Spirou Basket uit Charleroi of Hubo Limburg United. De wedstrijden worden gespeeld op 20 en 24 mei.

Deel dit artikel: