Donar naar volgende ronde BNXT play-offs

sport
Thomas Koenis van Donar (met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar is door naar de vierde ronde van de BNXT play-offs. De Groninger basketballers wonnen dinsdagavond ook de returnwedstrijd tegen Hubo Limburg United uit Hasselt: 110-88. Afgelopen vrijdag won Donar al met 8 punten verschil.

Donar had het in de eerste helft nog lastig tegen de Belgen. Vooral Jonas Delalieux (12 punten in het eerste kwart) en Topias Palmi (11 punten in het tweede kwart) maakten het Donar lastig. Na het eerste kwart was het 21-20, bij rust 49-47.

Na rust ging Donar beter verdedigen, en de werpte z’n vruchten af: de ploeg liep uit tot 83-65, en in het laatste kwart werd het publiek vermaakt met mooie dunks en driepunters. De 100-puntengrens werd doorbroken door een verre driepunter van Donte Ingram, die alleen in het laatste kwart speelde en desondanks 12 punten wist te scoren.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 19 punten en Henry Caruso met 16 punten. Bij Limburg United was Jonas Delalieux topscorer met 22 punten.

Donar speelt in de volgende ronde van de BNXT play-offs tegen Telenet Giants Antwerp, dat afrekende met Landstede Hammers uit Zwolle. Komende zaterdag speelt Donar thuis, volgende week maandag is de uitwedstrijd in Antwerpen.

Deel dit artikel: