Donar naar kwartfinale ondanks verlies

Donar heeft de kwartfinale van de BNXT play-offs gehaald. De Groninger basketballers verloren weliswaar maandagavond de uitwedstrijd tegen Telenet Giants Antwerp met 102-88, maar wonnen afgelopen zaterdag in eigen huis met 34 punten verschil.

De openingsfase was nog voor Donar (6-11), maar daarna kwam er een 9-0 run. Na het eerste kwart was de stand gelijk: 22-22. In het tweede kwart hadden de Groningers voortdurend een achterstand. Wat niet hielp was de derde persoonlijke fout van center Thomas Koenis, 3 minuten voor rust. De ruststand was 44-40.

In het derde kwart liep de thuisploeg uit naar 58-46. Donar kon in het spoor blijven, vooral door 9 punten van Jimmy Gavin. Aan het eind van het kwart was het 70-64, dankzij een driepunter in de buzzer van Donte Ingram. In het laatste kwart kwam Donar nog terug tot 76-75, maar daarna liepen de Belgen weer uit. Scores van Donar waren er in dit kwart voornamelijk van Amanze Egekeze (3 rake driepunters) en Donte Ingram (eveneens 9 punten). De achterstand maakte coach Matthew Otten niet meer uit; hij bracht de jongeren Sheyi Adetunji en Kjeld Zuidema in het veld om de wedstrijd uit te spelen.

Topscorers bij Donar waren Donte Ingram met 23 punten en Amanze Egekeze met 14 punten. Bij Giants was Jaylen Hands topscorer met 22 punten.

Donar moet komende woensdagavond alweer aan de bak. Dan speelt de ploeg in MartiniPlaza in de kwartfinale tegen Kangoeroes Basket Mechelen. De returnwedstrijd is vrijdag. De winnaar speelt in de halve finale tegen Heroes Den Bosch, de kersverse landskampioen en tevens de ploeg die van Donar verloor in de bekerfinale.