Donar en Celeritas-Donar gaan intensiever samenwerken

sport
Foto via Donar

Donar en Celeritas-Donar gaan intensiever samenwerken in de opleiding van jonge basketbaltalenten. Dat maakte de club maandag bekend. Daarmee hopen beide clubs dat er meer talentvolle spelers doorstromen naar de BNXT League.

Volgens Donar wordt de samenwerking uitgebreid, geïntensiveerd en geformaliseerd. Zo komt er onder andere een doorlopende lijn van de U14, U16, U18, U20 en U22/DTL teams, waarbij U14, 16 en 20 onder Celeritas-Donar vlag zullen spelen en de U18 en DTL onder Donar-vlag. Dit betekent dat trainers en coaches van alle teams meer begeleiding gaan krijgen en intensiever gaan samenwerken.

“Dit geeft duidelijkheid voor alle talenten die het hoogste willen bereiken”, aldus technisch directeur Drago Pašalić namens Donar. “Maar we sluiten andere clubs zeker niet uit.”

Ook Romme Varkevisser van Celeritas-Donar denkt dat de samenwerking goed is voor de ontwikkeling van zowel spelers als coaches: “Nu komen talenten vaak pas bij U16 binnen en er is een groot gat tussen U18 en DTL. Met deze samenwerking vallen er geen gaten meer in de hele opleidingslijn.”

Deel dit artikel: