“Dinsdag zonnige perioden, woensdag minder warm en kans op regen”

nieuws
Foto: Robert van der Veen

De kans is groot dat we na dinsdag te maken gaan krijgen met wat koelere temperaturen. Na het komende weekend wordt het weer warmer en kan het wel eens 25 graden worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdag zijn er zonnige perioden en trekken er velden met middelbare en hoge bewolking over”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 22 tot 24 graden. De wind uit het westen tot zuidwesten neemt toe naar matig, windkracht 4. Op woensdag is het met 17 graden in het noorden tot 21 graden in het zuidoosten minder warm. Er zijn zonnige perioden maar er komt ook bewolking voor, het meest in de noordelijke delen van de provincie. Daar valt later in de middag en in de avond wat lichte regen. De westen- tot zuidwestenwind is matig, rond windkracht 4. In de nacht naar donderdag is er in de hele provincie kans op een, lichte, bui.”

“Donderdag tot en met zaterdag is het wisselend bewolkt en droog weer. Het wordt rond de 17 graden. Zondag is het met 15 graden iets koeler. Na het weekend beginnen we maandag met een graad of 20 en daarna loopt het kwik waarschijnlijk snel op naar rond 25 graden op woensdag.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: