Dag van de verpleging op Noorderpoort: “Varkenshart ontleden was een groot succes”

Een hart ontleden en een kijkje nemen in een ambulance. Dit konden  de studenten verpleegkunde aan het Noorderpoort in Groningen donderdag doen, ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging .
De docenten van Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat hebben goed hun best gedaan om verschillende workshops te organiseren. De workshops stonden in het teken van verpleging, het was niet alleen de bedoeling dat de studenten iets van deze workshops zouden opsteken, maar na twee jaar corona moest deze dag ook voor extra verbinding zorgen.

De dag viel goed in de smaak bij de verpleegkundigen in opleiding, vooral het varkenshart ontleden was een groot succes: “Ik moet wel tegen mezelf zeggen dat ik er niet teveel over na moet denken, want ik krijg er wel een beetje de kriebels van”, vertelt 3e-jaars student Anouk. De meeste studenten hebben voor de workshop hart ontleden gekozen, omdat ze de anatomie van het lichaam interessant vinden.

Ook stond er op het binnenplein van de school een stormbaan waar alle studenten overheen konden, ze moesten dan wel een verzwaringspak aan. Zo konden zij een keer in de schoenen staan van de mensen die ze normaal verplegen. “Wij hebben dit een paar minuten gedaan, maar als je dit je hele leven hebt, is dat natuurlijk enorm zwaar”, aldus 2e-jaars student Thea.

Deel dit artikel: