Crowdfundingsactie gestart om uitvaart te kunnen bekostigen voor Piet die in Hoendiep verdronk

nieuws
Foto: Chee Kong Teo from FreeImages

Familieleden van de 61-jarige Piet Langedijk, die afgelopen week verdronk in het Hoendiep, zijn een crowdfundingsactie gestart om de uitvaart te kunnen bekostigen.

“We zitten de afgelopen dagen in een achtbaan”, vertelt Mariette. “Je wilt het nieuws, de gebeurtenissen en de emoties een plekje kunnen geven. Maar ondertussen loop je tegen het probleem aan dat Piet niet verzekerd blijkt te zijn en de kosten van de crematie op de nabestaanden verhaald zullen worden. Alleen zijn wij als familie niet in staat om de gehele crematie te bekostigen. Daarom zijn we een crowdfundingsactie gestart om Piet toch het afscheid te kunnen geven dat hij verdiend.”

Geliefd
Het streefbedrag is op 6.000 euro gezet waarbij er inmiddels al ruim tweeduizend euro binnen is. “Bij zulke acties moet je een streefbedrag noteren. Als het drie- of vierduizend euro wordt, dan zou het ook al helemaal super zijn. En het klopt dat er al heel veel geld is gedoneerd. Dat emotioneert, maar het laat ook zien dat hij heel erg geliefd was. Ik denk dat iedereen in Hoogkerk hem wel kende. Het was een enorme goedzak. Als hij nog vijf euro in zijn portemonnee zou hebben zitten, en iemand zou aankloppen voor hulp, dan zou hij zo zijn laatste vijf euro weggeven.”

“Het was gewoon een goede man”
In de reacties op de crowdfundingspagina wordt Piet ook geroemd. “Het zijn verhalen die wij ook horen. Afgelopen dagen hebben we bloemen gelegd op de plek waar het gebeurd is. We zijn aangesproken door heel veel mensen. Dat ze zijn vrolijkheid en goedlachsheid zullen missen. En dat ze ook geschrokken zijn van het nieuws. Ja, het was gewoon een goede man, van wie je alles kon krijgen.”

De crowdfundingspagina is hier te vinden.

Update 21-05-2022: Het streefbedrag was aanvankelijk op 10.000 euro gezet, dit is bijgesteld naar 6.000 euro.

Deel dit artikel: