Buschauffeurs in Stad leggen woensdag het werk neer

nieuws
Foto: TheRoy-t via Wikimedia Commons (3.0)

Buschauffeurs op de Qbuzz-stalling in Stad leggen woensdag het werk neer. De staking is onderdeel van een estafettestaking. Dat meldt RTV Noord.

De chauffeurs eisen een hoger loon en betere werkomstandigheden. Ruim twee weken geleden werd het werk al neergelegd door chauffeurs in het oosten van de provincie en in Drenthe. Vorige week maakte vakbond FNV bekend de acties te willen intensiveren waarbij er vanaf dinsdag elke dag ergens gestaakt wordt. Behalve op de stalling in Groningen wordt woensdag ook het werk neergelegd op de stalling in Appingedam.

Bij de acties wordt er alleen door leden van de FNV gestaakt. Vakbond CNV stemde afgelopen week juist in met het eindbod waarin een loonsverhoging van 2,8 procent geboden wordt. “Onze leden vinden dit te weinig en te matig”, zegt vakbondsbestuurder Edwin Kuiper van FNV. “Onze leden vinden dat de toegenomen kosten in levensonderhoud beter gecompenseerd moeten worden.” Ook wil men dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk te verlagen.

Wat de preciese gevolgen zijn van de staking voor de dienstregeling in en rondom Stad woensdag is op dit moment nog onbekend.