Brailleweg vrijdag, zaterdag en zondag afgesloten voor verkeer

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De Brailleweg is aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag afgesloten voor alle verkeer. Vanwege de sloop van de Julianabrug moet het verkeer op de Brailleweg een stukje opschuiven naar het oosten.

De Brailleweg is de verbinding tussen de A28 en het Emmaviaduct. Op deze weg zijn eerder al de nieuwe A28-oprit richting Assen en de A28-afrit Centrum aangesloten. De weg loopt onder de oude Julianabrug door. Nu het tijdelijke Julianaplein in gebruik is genomen, kan de oude Julianabrug worden gesloopt. Omdat het belangrijk is dat tijdens de sloop het verkeer op de Brailleweg zo veel mogelijk doorgang kan vinden, wordt de weg iets verbreed, zodat het verkeer richting het oosten kan opschuiven.

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt onder de Julianabrug het asfalt verwijderd, worden damwanden weggebrand, wordt een puinbaan aangebracht en wordt vervolgens geasfalteerd. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden. Ook worden glaspanelen op het nieuwe viaduct bij de Brailleweg geplaatst.

Vanaf vrijdagochtend 13 mei 07.00 uur zijn ook de A28-afrit Groningen-Centrum en de A28-oprit richting Assen drie dagen dicht. Automobilisten die vanaf de A28 richting het centrum van Groningen willen, worden omgeleid via het Julianaplein en afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg). Het verkeer vanuit het centrum en het station richting de A28 wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en toerit 39 vanaf de Laan Corpus den Hoorn. Fietsers en voetgangers kunnen vrijdag, zaterdag en zondag gebruik maken van de tunnel langs roeivereniging Gyas.