Amerikaan Kyle McCauley tekent bij Lycurgus

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Amysoft Lycurgus heeft opnieuw een speler gecontracteerd voor het komende seizoen. Het gaat om de Amerikaanse volleyballer Kyle McCauley.

De 23-jarige passer-loper tekent voor een jaar. Hij speelde de afgelopen seizoenen voor San Diego Tritons University. De 1.93 meter lange McCauley had ook een aanbieding op zak van een club die in Frankrijk op het hoogste niveau speelt. Hij kiest er echter voor om zijn eerste buitenlandse ervaringen in Groningen mee te maken. ‘Ik heb de gesprekken met coach Arjan Taaij als erg prettig ervaren. Alles wat hij vertelde over de club en de stad spreekt me enorm aan. Ik hoop uiteindelijk het hoogste niveau in Europa te bereiken.’

Coach Arjan Taaij over de aanwinst voor het komende seizoen: ‘Qua type is McCauley wel vergelijkbaar met Joel Schneidmiller. Serverend en passend iets beter, aanvallend een tikje minder. Maar een complete speler waar een goeie kop op zit. Hij is klaar om na zijn jaren bij San Diego volgende stappen te gaan maken. Ik ben blij dat hij voor ons kiest.’ Lycurgus heeft inmiddels negen spelers onder contract voor komend seizoen.