Amateurvoetbal: GVAV en Velocitas hebben titel voor het grijpen

sport
Foto Andor Heij. GVAV - Nieuw Buinen

De ontknopingen in het amateurvoetbal staan voor de deur. Er kunnen dit weekeinde zeker twee kampioenschappen gevierd worden door clubs uit de gemeente Groningen. Velocitas kan in 3C zaterdag de eerste worden. GVAV Rapiditas in 2L zondag de tweede.

Zaterdag:

In 1E staat weinig op het spel voor de drie Groninger clubs. Oranje Nassau heeft nog een kleine kans om de derde periodetitel te halen. ON speelt uit de stadsderby tegen PKC’83.

In 2L heeft Gorecht titelkansen, maar de achterstand op koploper DZOH is met nog drie wedstrijden te gaan drie punten. Gorecht speelt uit tegen Drenthina.

Onderin dreigt voor The Knickerbockers nacompetitie tegen degradatie. TKB speelt in Emmen tegen DZOH.

In de “Groninger klasse” 3C kan Velocitas op eigen kracht de titel pakken als in en tegen Glimmen wordt gewonnen. Glimmen staat voorlaatste en speelt sowieso nacompetitie tegen degradatie.

Alleen SC Stadspark doet het slechter en degradatie is een kwestie van tijd. Stadspark speelt thuis tegen de koploper in de derde periode, Noordwolde.

Be Quick is in deze klasse al zeker van nacompetitie voor promotie. De overige clubs uit de gemeente spelen in feite nergens meer om.

In 4C hoopt Amicitia VMC nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Amicitia speelt thuis tegen middenmoter Poolster.

In 5D ligt VVK op titelkoers. De voorsprong op de directe concurrent Asser Boys is met nog drie wedstrijden te gaan vier punten. VVK speelt zaterdag thuis tegen hekkensluiter Potetos.

Zondag: 

In 1F maakt GRC Groningen nog een kleine kans op een vervangende periodetitel. GRC speelt uit tegen laagvlieger FVC uit Leeuwarden.

SC Stadspark is bij puntverlies veroordeeld tot de nacompetitie tegen degradatie. Stadspark ontvangt de nummer twee Hoogezand.

In 2L kan GVAV Rapiditas kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. Zaterdagavond speelt GVAV uit bij middenmoter Veendam 1894 en bij winst wordt het kampioenschap gevierd.

Onderin kan Gruno de nacompetitie tegen degradatie niet meer ontlopen. FC Lewenborg staat er ook slecht voor, maar kan de dans nog ontspringen. Lewenborg speelt thuis tegen Rolder Boys.

In 3B is het kampioenschap van Forward dichtbij. De studenten spelen uit tegen HSC. Forward heeft met nog drie wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op de concurrentie.

Groninger Boys heeft nog twee wedstrijden tegoed en staat dichtbij de degradatiezone. Groninger Boys speelt uit tegen hekkensluiter Nieuw Roden.

In 4C is Engelbert de koploper met een punt voorsprong op PJC. Engelbert speelt thuis tegen laagvlieger Farmsum.