Categorieën: Nieuws

Vanaf woensdag verkeersoverlast in en rond Meerstad door werk aan nieuwe rotonde

Binnenkort wordt de nieuwe rotonde tussen de Vossenburglaan en de Hoofdweg in Meerstad aangesloten. Dat gaat vanaf komende woensdag gedurende een aantal weken voor verkeersoverlast zorgen.

De nieuwe rotonde zou eigenlijk in november al aangesloten worden op het wegennet. Maar koude weersomstandigheden en corona onder het bouwpersoneel zorgden voor een half jaar vertraging. Als alles volgens planning verloopt en de weersomstandigheden meezitten, wordt nieuwe rotonde nu alsnog aangesloten. Inmiddels zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de aansluiting afgerond. Zo zijn er borden geplaatst en is er een laatste laag asfalt aangebracht op de rotonde. Fietsers hebben al gemerkt dat er wordt gewerkt aan de rotonde, want zij konden de afgelopen twee weken al geen gebruik maken van de nieuwe rotonde.

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 april 18.00 uur wordt de zuidelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg en wordt een tijdelijke weg aangelegd van de rotonde naar de Vossenburglaan. Tijdens deze werkzaamheden moet het autoverkeer van en naar Harkstede vier dagen omrijden via Meerstad (via de Kooilaan en Vossenburglaan). Fietsers van en naar Harkstede kunnen gedeeltelijk gebruik maken van rotonde en de Meerstadlaan. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, is de zelfbedieningssluis Woldmeerverlaat tijdens de omleiding tijdelijk buiten gebruik. Dit betekent dat het vaarverkeer geen gebruik kan maken van de sluis tijdens deze periode.

Van zaterdag 23 april tot en met zondag 15 mei worden de noordelijke en oostelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg en de Vossenburglaan. Het doorgaand verkeer rijdt vanaf dat moment over de ‘nieuwe’ Borgweg, de Meerstadlaan en de rotonde. Bestemmingsverkeer naar Klein Harkstede kan via de kruising Driebondsweg/Borgweg en de ‘oude’ Borgweg naar Klein Harkstede. In deze periode zijn er tijdens de spits verkeersbegeleiders aanwezig op de kruising  om verkeer richting Klein Harkstede veilig te begeleiden.

Tijdens de werkzaamheden is er altijd een verkorte route voor hulpdiensten en openbaar vervoer beschikbaar, zodat er minimale extra aanrijdtijd nodig is. De hulpdiensten en openbaar vervoer zijn hiervan op de hoogte.

Tom Veenstra

Recente berichten

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige man Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel…

7 uur geleden

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn…

10 uur geleden

File door kop-staartbotsing op A7 nabij Westpoort

Donderdagmiddag zijn twee auto's op elkaar gebotst op de A7 in de buurt van Westpoort.…

13 uur geleden

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini…

13 uur geleden

Teleurstelling over laten staan van geheugenpaviljoen

Een groep bewoners uit de Oosterpoortwijk is teleurgesteld dat de gemeente het zogeheten geheugenpaviljoen toch…

14 uur geleden

FC Groningen fris laatste wedstrijden in: “Ze stonden maandag alweer te springen”

Een feestje bij FC Groningen, dat is waar de club en supporters op hopen aan…

15 uur geleden