Categories: Nieuws

Tot komende zomer niet alle activiteiten mogelijk in zwembaden, De Parrel in meivakantie dicht”

Door personeelsproblemen kunnen tot komende zomer niet alle activiteiten in de Groningse zwembaden worden aangeboden. Zwembad De Parrel is in de meivakantie noodgedwongen dicht. Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport spreekt van een erg onplezierige mededeling.

Jongman deed de mededeling woensdag tijdens het Politieke Vragenuur. “We hebben u als gemeenteraad regelmatig geïnformeerd over de personeelstekorten waar we mee te maken hebben binnen onze zwembaden. Door de coronapandemie is er sprake van ziekte en ook hebben we te maken met verloop van personeel. Deze trend speelt ook landelijk. De afgelopen periode hebben we ons enorm ingezet om gekwalificeerde mensen te vinden, of om deze op te leiden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Maar helaas constateren we ook dat door de krapte van de afgelopen periode veel personeel overbelast is, waardoor er minder mensen ingezet kunnen worden.”

“In de meivakantie dicht”
Jongman vertelt verder: “Heel specifiek betekent dit dat we maar beperkt kunnen beschikken over mensen met bepaalde specialistische kennis waardoor we niet alle activiteiten aan kunnen bieden. Er moet dan gedacht worden aan bijvoorbeeld aqua sport, het zwemmen van baantjes en zwangerschapszwemmen. Dit betekent dat we tot de zomervakantie bepaalde activiteiten in de avonduren in onze zwembaden moeten schrappen, zodat andere activiteiten, zoals het aanbieden van zwemlessen, wel door kunnen gaan. Daarnaast hebben we moeten besluiten om zwembad De Parrel in de meivakantie te moeten sluiten, zodat er genoeg personeel is om andere zwembaden open te houden.” Volgens de wethouder wordt gekeken hoe er een oplossing kan worden geboden aan kinderen uit de omliggende wijken. Volgens Jongman blijven de zwembaden Kardinge, Helperpad en Ten Boer open.

Compensatie
Raadslid Yaneth Menger van Stadspartij 100% voor Groningen: “Er zijn mensen die een abonnement hebben, die kaartjes hebben gekocht. Nu de activiteiten stop worden gezet, worden zij wel gecompenseerd?” Jongman: “Zeer zeker. Er wordt gecompenseerd, net zoals we dat ook tijdens de coronacrisis deden toen de zwembaden vanwege de coronamaatregelen dicht moesten.”

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Politie betrapt verschillende feestgangers op drugsgebruik

De politie van Groningen heeft afgelopen weekend verschillende personen betrapt op het gebruik van verdovende…

30 minuten ago

Bietentrailer in brand op A7 in Hoogkerk

Maandagavond is brand uitgebroken in een trailer vol bieten in Hoogkerk. Dat meldt RTV Noord.…

51 minuten ago

Marloes Oldenburg is Groninger sporter van het Jaar

Roeister Marloes Oldenburg sleepte maandagavond de prijs voor Groninger Sporter van het Jaar in de…

1 uur ago

Van een natte, waterkoude start van de week tot een zacht weekend

Het wordt een wisselvallige week in de metropool van het Noorden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis…

1 uur ago

Waterkelder onder verdiepte ligging zuidelijke ringweg in gebruik

Aanpak Ring-Zuid gaat volgende week het pompsysteem van de waterkelder testen die onder de verdiepte…

4 uur ago

Interimbestuurder Ambulancezorg Groningen Jos Stierhout ontslagen na melding seksueel overschrijdend gedrag

De raad van toezicht van Ambulancezorg Groningen heeft interimbestuurder Jos Stierhout (62) per direct ontslagen…

5 uur ago