Categorieën: Nieuws

Opbouw Groninger Grachtenconcert in volle gang: “Open Podium was groot succes”

De opbouw van het Groninger Grachtenconcert aan de Zuiderhaven is zaterdagmiddag in volle gang. Rector Sanne Veken van studentenvereniging Vindicat verheugt zich op het festival.

“Groningen heeft zoiets niet”, vertelt Veken. “Als je in het land kijkt dan hebben heel veel steden wel zulke grachtenconcerten. Wij denken dat het vanavond heel leuk gaat worden.” Het Grachtenconcert maakt onderdeel uit van het driedaags evenement ‘Stadsverband’, dat Vindicat samen met verschillende partijen organiseert. Doel van ‘Stadsverband’ is om de contacten tussen Stadjers en studenten in het algemeen aan te halen.

“Mensen waren nieuwsgierig om even binnen te kunnen kijken”
Het evenement begon afgelopen donderdag met een sportdag voor minder bedeelde jongeren. Vrijdagavond vond er een Open Podium plaats op de Sociëteit van Vindicat. “Het was ontzettend leuk”, vertelt Veken daarover. “In het begin waren er flink wat mensen die in en uit kwamen lopen. Mensen gaven aan dat ze deze kans wilden grijpen om eens in het gebouw te kunnen kijken en om een drankje te drinken. In de avonduren zag je dat er publiek langskwam dat er graag een feestje van wilde maken. We hadden ook leuke bandjes, waarvan sommigen ook hun eigen crowd mee hadden genomen. Dat leverde veel enthousiasme op.”

“Leuke gesprekken”
Veken kreeg ook te horen dat sommige bandjes en belangstellenden er wel oren naar hadden om volgend jaar weer terug te keren. “Ik denk dat die reacties het succes illustreren. Of we het volgend jaar weer gaan organiseren dat is nu nog onbekend. Maar we zijn hoe dan ook enthousiast over het verloop van de avond en de leuke gesprekken die we met bezoekers hebben gehad.”

Zon
Terug naar de Zuiderhaven. “Op dit moment loopt alles op schema. En we hebben ook ontzettend veel geluk met het weer. De zon schijnt, het is prachtig. En dat was wel de grootste zorg. Je moet ver van tevoren een datum prikken waarbij je niet weet hoe het weer op die dag gaat zijn. De afgelopen tien dagen hebben we echt met fingers crossed gezeten, en dat het dan zo uit gaat pakken, ja super.”

“Veel positieve reacties”
De hekken gaan zaterdagmiddag om 17.00 uur open, waarna het concert om 18.00 uur begint. “We hebben geen idee wat we kunnen verwachten. In de voorbereiding hebben we veel positieve reacties gelezen, maar omdat er gratis toegang is weten we niet hoeveel mensen er gaan komen. Ik kan me voorstellen dat het druk wordt. De weersomstandigheden, de mensen zijn vrij vanwege het Paasweekend en we hebben twee jaar coronamaatregelen achter ons liggen waarbij er veel niet kon.”

Op het Grachtenconcert zaterdag optredens van onder andere Wia Buze, Wat Aans, Imca Marina en Inge van Calkar.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jubileumeditie bloemenjaarmarkt onder zonnige omstandigheden afgetrapt

De bloemenjaarmarkt wordt vandaag (Goede Vrijdag) voor de veertigste keer georganiseerd.  Meer dan honderd marktkooplieden…

19 minuten geleden

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist…

10 uur geleden

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn…

13 uur geleden

File door kop-staartbotsing op A7 nabij Westpoort

Donderdagmiddag zijn twee auto's op elkaar gebotst op de A7 in de buurt van Westpoort.…

16 uur geleden

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini…

17 uur geleden

Teleurstelling over laten staan van geheugenpaviljoen

Een groep bewoners uit de Oosterpoortwijk is teleurgesteld dat de gemeente het zogeheten geheugenpaviljoen toch…

17 uur geleden