Ondanks forse prijsstijging blijft Eelde de luchthaven met goedkoopste parkeerplekken

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Van de zestien vliegvelden die door Nederlandse en Belgische reizigers het meest worden gebruikt, heeft Groningen Airport Eelde opnieuw de laagste parkeertarieven. Maar de prijzen stegen wel fors.

Dat blijkt uit het lenterapport 2022 van de website Vliegveldinfo.nl. Met 17 euro voor drie dagen en 38 euro voor een week parkeren heeft het vliegveld respectievelijk de laagste en de op één na laagste parkeertarieven van de zestien luchthavens uit het onderzoek, gelegen in Nederland, België en Duitsland. Voor drie dagen wordt bijvoorbeeld op Oostende Brugge Airport, dat op de tweede plaats staat in de lijst, bijna het dubbele gerekend.

Maar parkeren bij luchthavens werd, sinds de uitbraak van het coronavirus in 2019, wel een stuk duurder. Zo steeg de prijs voor drie dagen parkeren bij de noordelijke luchthaven met 36 procent. Acht dagen parkeren werd ruim acht procent duurder.

Deel dit artikel: