Categorieën: Nieuws

Leerlingen en leerkrachten GSV zamelen geld in voor speelplein: “Voetbalveldje is grote wens”

Leerlingen, leerkrachten en ouders van de Groningse Schoolvereniging aan de Hora Siccamasingel zijn geld aan het inzamelen om een nieuw speelplein aan te kunnen leggen.

“Het speelplein dat we nu hebben is gedateerd”, vertelt Marcel den Os van de Groningse Schoolvereniging. “Er staan speeltoestellen die er al jarenlang staan. Sommige toestellen dateren nog uit de periode dat in ons gebouw de W.A. van Lieflandschool was gevestigd. Het gaat overigens om prima onderhouden toestellen, die ook gewoon veilig zijn, maar de wens is om het te vernieuwen. Om een plein aan te bieden wat bij deze tijd past.”

Voetbalveld met netten en een basketbalpaal
Bij het proces zijn kinderen en leerkrachten betrokken. “We hebben de vraag op tafel gelegd hoe de kinderen het nieuwe speelplein zouden willen zien. Daarop zijn gedachten gevormd en tekeningen gemaakt. Resultaat is dat een voetbalveldje met een (kunst)grasveld heel hoog op het verlanglijstje staat. Een veld met netten overigens. Die netten moeten er voor zorgen dat de bal het terrein niet kan verlaten. Ook is er een wens om een basketpaal te installeren. We hebben op school een aantal talentvolle basketballertjes, die dat heel graag gerealiseerd zouden zien willen worden.”

Verkoop van drankjes
Maar de aanleg van een nieuw speelplein kost geld. “Daarom zijn we een inzameling gestart. Vrijdagmiddag hadden we een gezellige samenkomst op het schoolplein. Dat hebben we heel simpel aangepakt. We dachten, door corona hebben diverse mensen elkaar een tijdlang niet kunnen zien en spreken. Daarom hebben we een gezellige middag georganiseerd, waarbij we drankjes verkocht hebben, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Qua contant betalingen heeft dat vierhonderd euro opgeleverd, en we verwachten dat de pinbetalingen ook zoiets heeft opgeleverd. Dat maakt een totaal van achthonderd euro.”

Donaties
Of dat genoeg is, is onbekend. “De komende periode gaan we de plannen verder uitwerken. En als ik van de mogelijkheid gebruik mag maken, mensen die ons nog willen steunen met een geldbedrag, die zijn van harte welkom om een donatie te doen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft een klein cordon politie vrijdagavond enige tijd onderzoek gedaan,…

1 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

4 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

4 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

6 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

6 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

8 uur geleden