Categorieën: Nieuws

Goede dag voor GVAV Rapiditas, Gruno en Lewenborg

Stadspark en GRC moeten in 1F naar beneden blijven kijken, GVAV Rapiditas behield in 2L zijn koppositie terwijl Gruno en Lewenborg onderin goede zaken deden. Koploper Forward gaf in 3B de zege kort voor tijd weg, maar zag concurrent SVZ ook gelijkspelen bij Groninger Boys

1F
GRC was voor de winterstop nog een subtopper, maar moet met twee zeges in de laatste tien duels onderhand naar onderen gaan kijken. Vanmiddag werd thuis met 1-2 van middenmoter Roden verloren. De start was nog goed, Niek Snippe zette GRC al vlot op 1-0, maar een kwartier later stond het 1-2. GRC staat met een wedstrijd meer twee punten boven FVC wat op de eerste nacompetitie plek staat.

Stadspark
speelde bij nummer negen Germanicus met 0-0 gelijk en blijft voorlaatst op 5 punten van FVC. Volgende week spelen GRC en Stadspark op Corpus den Hoorn tegen elkaar.

2L
In 2L gaat de titelstrijd tussen GVAV Rapiditas en Valthermond, beide clubs wonnen. GVAV behield zijn koppositie door thuis met 2-1 van Annen te winnen. Leon Knol was met twee treffers de man bij GVAV. Kort voor rust opende hij de score en een dik kwartier voor tijd maakte hij de 2-0. Annen kwam kort daarna op 2-1, maar de punten bleven op Kardinge.

Middenmoter Helpman kende uit tegen ASVB een bliksemstart en stond binnen tien minuten met 0-2 voor. Tien minuten later stond het echter alweer 2-2 en uiteindelijk ging ASVB er zelfs nog met de 3 punten vandoor. Een kwartier voor tijd werd de 3-2 gescoord.

Gruno en Lewenborg staan onderin en deden goede zaken. Gruno won bij Stadskanaal met 2-4. Mitchell van Kalsbeek zorgde voor een vlotte 0-1. Na rust poetste Gruno een voor rust opgelopen 2-1 achterstand weg. Nicky Smid zorgde kort na rust voor 2-2, Angelo Weggers en nogmaals Mitchell van Kalsbeek scoorden in de slotfase de derde en vierde Gruno treffer.

Lewenborg versloeg in eigen huis hekkensluiter Nieuw Buinen met 3-1. Bij rust was het dankzij een treffer van Frank Woldring 1-0, na rust zorgde Brian de Witt voor 2-0. In de slotfase deed Nieuw Buinen nog iets terug, maar kort daarna besliste Tom Katgert het duel met de 3-1. Lewenborg staat net boven de streep, Gruno is voorlaatst.

3B
Forward gaf een 0-1 voorsprong (Tomas Butz) kort voor tijd weg bij middenmoter Wilper Boys: 1-1. Groninger Boys hield medekoploper SVZ op 0-0 waardoor Forward en SVZ de koppositie nog steeds delen.

4C
Koploper Engelbert won met 4-2 van nummer vier MOVV. De voorsprong op nummer twee PJC is drie punten.
Jordi Rasterhoff maakte de 3-2 en 4-2 voor Engelbert.

 

Martijn Minnema

Recente berichten

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

2 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

3 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

3 uur geleden

FC Groningen deelt de punten met koploper Willem II: 1-1 in Tilburg

FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper Willem II. Hoewel de FC…

4 uur geleden

De komende maanden verrijzen er twee straatkunstwerken in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer

Aan de Canadalaan en aan de Kaapse Baan verrijzen de komende maanden twee nieuwe straatkunstwerken,…

4 uur geleden

Nieuwe Boteringestraat dit weekend open, maar daarna weer drie dagen dicht

De Nieuwe Boteringestraat gaat komend weekend heel even weer open voor verkeer. Maandagochtend gaat de…

4 uur geleden