‘FC Groningen en Club Brugge akkoord over Bjorn Meijer’

nieuws
Foto: FC Groningen

FC Groningen-speler Bjorn Meijer verhuist na dit seizoen naar Club Brugge. Dinsdagavond werd een akkoord bereikt tussen de twee clubs. Dat meldt Voetbal International.

Brugge is dit seizoen gecharmeerd geraakt van de kwaliteiten van de 19-jarige voetballer. Eerder deze maand werd al een miljoenenbod gedaan. Volgens Voetbal International is dinsdagavond een akkoord bereikt. Met de transfer zou een bedrag van zes miljoen euro gemoeid zijn. Als het bedrag klopt, dan is Meijer de duurste speler uit de eigen FC-kweek die Groningen weet te verkopen. Dat Meijer wel oren had naar een avontuur in België leverde hem afgelopen week nog een aantal onprettige berichten op die via sociale media werden verstuurd. Afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen, werd de speler met spandoeken een hart onder de riem gestoken.

Meijer werd geboren op 18 maart 2003. Zijn carrière begon bij VV Helpman. Daarna maakte hij de overstap naar de opleiding van FC Groningen. Vorig jaar september tekende hij bij de club een profcontract. Dit seizoen kwam hij al negentien keer in actie in de eredivisie, waarin hij één keer wist te scoren en drie keer een assist gaf.

Verslaggever Daniel Theelen sprak afgelopen zondag met Meijer na afloop van de wedstrijd tegen SC Heerenveen: