De Papiermolen is weer open: ‘Prima watertemperatuur onder winterse omstandigheden’

nieuws
Foto: Anneloes Struik

Op veel plekken rond het zwembad lag nog sneeuw, maar vrijdagochtend trokken toch echt de eerste zwemmers hun baantjes in De Papiermolen.

Het openluchtbad ging vrijdagochtend voor het eerst dit seizoen open. Normaal gesproken gebeurt dat eind april, maar met het eerder openen van de Papiermolen wil de gemeente meer mensen de mogelijkheid bieden om te kunnen zwemmen. De gemeente draagt daarmee bij aan een trend. Steeds meer mensen willen ook in de winter buiten hun baantjes kunnen trekken.

De zwemmers genoten duidelijk van hun eerste baantjes. “Prima watertemperatuur onder winterse omstandigheden”, schrijft Elzo Dijkhuis op Twitter. Volgens Gijs van der Kroef waren de eerste baantjes ‘geweldig’: “In de moeder der aller buitenbaden, De Papiermolen. Dank aan iedereen die ook dit jaar de vervroegde opening mogelijk heeft gemaakt!”