Automobilist negeert stopteken en wordt na achtervolging klemgereden

nieuws
Foto 112groningen.nl

Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 59-jarige automobilist uit de gemeente Opsterland aan kunnen houden na een achtervolging. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Surveillerende agenten troffen de automobilist aan rond 03.20 uur. De bestuurder viel op vanwege opvallend rijgedrag. De politiemensen gaven daarop een stopteken. Het stopteken werd echter genegeerd waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Oosterhamriklaan kon de automobilist klem worden gereden. Een politieauto ramde het voertuig waarop deze tegen een paaltje tot stilstand kwam. De bestuurder werd vervolgens aangehouden.

De man is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis en is na behandeling naar het cellencomplex gebracht. De automobilist is aangehouden vanwege het gevaar veroorzaken op de openbare weg en op verdenking van het gebruiken van verdovende middelen. Zowel de personen- als de politieauto zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Op de videowebsite Dumpert zijn beelden te vinden van de aanhouding.

Deel dit artikel: