Afgestudeerde masterstudenten maken kans op 15.000 euro subsidie voor erfgoedonderzoek

nieuws
De Schoolkerk in Garmerwolde - Foto: Hardscarf via Wikimedia Commons

Dit voorjaar wordt een begin gemaakt met het Titus Stipendium, een initiatief van een alumnus Kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. De 15.000 euro die beschikbaar is, gaat naar een pas afgestudeerde masterstudent met een goed onderzoeksproject op het gebied van het cultureel erfgoed van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Het stipendium heeft als doel om het cultureel erfgoed van de Stichting te bestuderen en in brede kring onder de aandacht te brengen. Dit voorjaar verspreidt de stichting een oproep onder pas afgestudeerde masterstudenten om een onderzoeksproject aan te dragen. De jonge, talentvolle onderzoekers (tot dertig jaar) kunnen het geld gebruiken om, met het onderzoek, hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

De voorkeur voor een onderzoeksproject gaat volgens SOGK uit naar ‘roerend erfgoed’, zoals bijvoorbeeld meubilair en kerkzilver. Het eerste onderwerp kan volgens SOGK gericht zijn op het actuele onderwerp (bijvoorbeeld het slavernijverleden) in relatie tot de Groninger kerken, maar het is ook mogelijk zelf een onderzoeksonderwerp aan te dragen. Het stipendium bedraagt 15.000 euro voor de duur van het onderzoek (zes maanden) en de voorbereiding van de publicaties.

De Stichting Oude Groninger Kerken werkt voor het Titus Stipendium nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Een adviescommissie, bestaande uit experts uit de twee organisaties, gaat  inzendingen beoordelen.

Deel dit artikel: