Categorieën: Nieuws

Groot lijsttrekkersdebat in volle gang

In Forum Groningen wordt maandagavond in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het Grote Lijsttrekkersdebat gehouden. Het debat is een productie van OOG TV, het Dagblad van het Noorden en Forum Groningen.

“Of ik al zenuwachtig ben?”, herhaalt presentator Wouter Holsappel van OOG Tv de vraag. “Nee, dat valt heel erg mee. Ik ben een persoon die pas in het uur voor de uitzending wat zenuwen krijgt. Met de voorbereiding gaat het ook goed. Eigenlijk hoeft er nu ook helemaal niets meer te gebeuren. Alleen het uitschrijven van de teksten op de kaartjes voor de presentatoren. Zodat je een houvast hebt als het nodig is. Op maandag hebben we dan een doorloop. Zodat je even een paar keer op de vloer kunt staan en het gevoel krijgt om in de schijnwerpers te staan. Ook de cameraposities nemen we in deze doorloop mee.”

“Kort en krachtig”
Het debat wordt gehouden in de Rabo Studio van Forum Groningen waar lijsttrekkers met elkaar in debat gaan over thema’s als armoede, leefbaarheid, duurzaamheid, participatie, wonen en veiligheid. “Het zal allemaal heel kort en krachtig zijn. Partijen willen heel graag heel lang praten om de inhoud duidelijk naar voren te laten komen. Daar hebben we geen tijd voor. Voor het publiek is het denk ik vooral interessant om in de gaten te houden hoe partijen met elkaar omgaan. Welke partijen zoeken al wat toenadering, welke partijen blijven op afstand van elkaar.”

Debat
Bij de aanstaande verkiezingen doen zestien partijen een gooi naar een raadszetel. “Er zijn ook heel wat nieuwe partijen die meedoen. Ook zij zijn aanwezig. Zij krijgen de mogelijkheid om in dertig seconden hun programma te pitchen, om zich voor te stellen. Daarnaast gaan alle partijen met elkaar in debat over de thema’s. Dat zal in verschillende rondes gebeuren waarbij drie of vier partijen tegenover elkaar staan.”

Live
Het Grote Lijsttrekkersdebat is live te volgen via het kanaal van OOG Tv. “Ook kan het bekeken worden via de website van het Dagblad. Zitplaatsen in de Rabo Studio zijn inmiddels allemaal uitverkocht. Publiek is wel welkom op de publiekstribune van Forum Groningen waar het debat via een groot scherm te volgen zal zijn.” Het debat begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De afgelopen periode zijn in de OOG Tv-podcast-serie ‘Grote Markt 1’ alle lijsttrekkers van deelnemende partijen te gast geweest. De podcast-afleveringen zijn hier te beluisteren:


Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

“Zondag veel zon, komende dagen volop zomer en hogere temperaturen”

De komende dagen gaan zomers verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

5 minuten geleden

Beoogd staatssecretaris Groningen wil net als voorganger veel vanuit regio werken

Beoogd staatssecretaris Eddie van Marum (BBB) wil net als zijn voorganger Hans Vijlbrief (D66) een…

2 uur geleden

Zomerse warmte in aantocht met tropische waarden richting het weekend: “Komt toch nog vrij plotseling”

Het wordt zomer. Dat zegt OOG-weerman Johan Kamphuis. Op dinsdag en woensdag kan het 26…

3 uur geleden

Politie beleeft onrustige nacht: vuurwapen aangetroffen, zware mishandeling en steekpartij

Een onrustige nacht. Zo omschrijft de politie de nacht van vrijdag op zaterdag waarbij agenten…

6 uur geleden

Volksuniversiteit maakt wederopstanding: “De ruimte is wel een uitdaging”

Jarenlang was het een begrip in Stad: de Volksuniversiteit. Met de verhuizing van de bibliotheek…

6 uur geleden

Asfalteringswerkzaamheden in Beijum in volle gang, Amkemaheerd tot zondagochtend afgesloten

In Beijum wordt zaterdag druk gewerkt om de Amkemaheerd van een nieuwe asfaltlaag te voorzien.…

7 uur geleden