GVAV-Rapiditas viert 100-jarig jubileum met voetbalfeest en mini-museum

nieuws

Voetbal, historie en trots op de club staan op 18 juni centraal tijdens de viering van het honderdjarig jubileum van vetbalvereniging GVAV-Rapiditas. De club zoekt voor één van de activiteiten, een mini-museum over de historie van de club, nog wel naar items die de geschiedenis van de vereniging verbeelden.

De club viert jaar jubileum vanwege corona ruim een jaar later dan gepland. Op 26 januari 1921 zag de club het levenslicht in café Huis de Beurs. Voetbal speelt een grote rol op de jubileumdag op zaterdag 18 juni. Zo wordt er een F100-toernooi gespeeld door de jongste teams van diverse clubs uit de stad Groningen die ook al meer dan een eeuw bestaan. In de middag vindt er een onderling toernooi plaats voor senioren. Daarnaast is er muziek, eten en drinken.

Hoewel het precieze programma van de jubileumviering nog niet rond is, meldt de club wel dat oud-spelers een prominente rol krijgen op de feestelijke dag. In de kantine wordt een mini-museum ingericht, waarin bezoekers door 100 jaar clubhistorie lopen. Van GVAV in het betaald voetbal tot de jaren als amateurclub. Van het Oosterpark, via het Van Starkenborghcomplex tot aan Sportpark Kardinge. Voor het museum is de jubileumcommissie nog wek op zoek naar bijzondere items die misschien onder een laag stof op zolder liggen. Heb jij zo’n item en wil je deze uitlenen of schenken? Mail dan naar 100jaar@gvav.nl.