“Donderdag zonovergoten, komende nachten lichte vorst”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan zonovergoten verlopen. In de nachten is er lichte vorst. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is het zonovergoten en wordt het 9 graden”, vertelt Kamphuis. “Er waait een matige oostenwind, windkracht 3. In de nacht naar vrijdag lichte vorst, -1 of -2 graden. Vrijdag is het opnieuw stralend zonnig en wordt het 8 of 9 graden. De oostenwind is matig, windkracht 3 en in de nacht naar zaterdag volgt wederom lichte vorst.”

“In het weekend houdt het zonnige weer aan, al kan er, vooral op zondag, soms wat lichte bewolking overdrijven. Zaterdag wordt het 7 graden, op zondag kan het 9 graden worden. In de nachten blijft het licht vriezen, -2 of -3 graden. Ook na het weekend houdt het zonnige weer voorlopig aan. Wel gaat de zuidoostenwind langzaam aan toenemen en neemt de kans op nachtvorst geleidelijk aan af. Overdag wordt het rond 8 graden. Pas tegen het einde van de week neemt de kans op regen weer toe als een oceaandepressie de aanval opent op het heersende hogedrukgebied boven Scandinavië.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: