Verzekeraar en veiligheidsregio organiseren veiligheidsmarkt in Haren

nieuws

Weet jij wat je moet doen bij vlam in de pan? Of wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Dan is de ‘Demo in de Buurt’ iets voor jou. Deze veiligheidsmarkt vindt plaats op woensdagmiddag 9 maart op het Raadhuisplein in Haren.

Deze veiligheidsmarkt is initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Groningen. Tijdens veiligheidsmiddag komt onder meer de brandweer langs voor demonstraties en kunnen bewoners in gesprek met bedrijven en organisaties op het gebied van veiligheid. Zo kunnen Harenaren onder meer leren hoe een AED werkt of wat men kan doen tegen inbraak. Daarnaast zijn er meerdere (oude) brandweervoertuigen te bekijken.

Volgens de organisatie is echter de rookmelder de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord-Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Haren. Andere leden en bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt met korting rookmelders aanschaffen.

De Demo in Haren wordt rond 13.00 uur op feestelijke wijze geopend door wethouder Philip Broeksma, regionaal brandweercommandant Roelf Knoop en Jan Mossel, bestuurder bij Univé Noord-Nederland.

Deel dit artikel: