Categorieën: Nieuws

Groninger Belang wil met gedeputeerde in gesprek over nepreviews doorfietsroutes

De fractie van Groninger Belang heeft een agenderingsverzoek ingediend om met gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van Verkeer in gesprek te gaan over de nepreviews over doorfietsroutes.

Het verzoek wordt mede ingediend door de fracties van de SP, Partij voor het Noorden, 50Plus, Partij voor de Dieren, BVNL, Ons Groningen en de PVV. Vorig jaar oktober ontdekte stadsblog Sikkom dat de fietsers die op de website doorfietsroute.nl werden gepresenteerd als gebruikers van de routes, in werkelijkheid fotomodellen waren. Uit een WOB-verzoek afgelopen week bleek dat de provincie de fotomodellen zelf heeft gepresenteerd en dat er ook zelf redactie is gevoerd op de lovende recensies. Die informatie is opmerkelijk omdat Gedeputeerde Staten altijd heeft ontkend dat er nepreviews waren gebruikt.

“Groninger Belang wil op 9 maart samen met de indienende partijen in gesprek met de verantwoordelijk gedeputeerde over de doorfietsroute, de geschetste tijdlijn door Gedeputeerde Staten, de beantwoording van eerder ingediende schriftelijke vragen en de recente berichtgevingen van Dagblad van het Noorden en Sikkom, met daarin opgenomen de WOB-stukken, waaruit het mis-informeren, dan wel voorliegen, van de Staten aan het licht komt”, schrijft het Groninger Belang.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

5 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden