Advertentie
Categories: Nieuws

Crowdfundingsactie film ‘Koortsdroom’ geslaagd: “Heel erg blij”

De crowdfundingsactie voor de nog te realiseren film ‘Koortsdroom’ van filmmaker Roman Hageman uit Stad is geslaagd. Dit weekend werd het streefbedrag behaald.

“Ik ben heel erg blij”, vertelt Hageman. “Vorige week moesten we nog een paar honderd euro bij elkaar halen om de actie tot een succes te maken. Dat klinkt als iets haalbaars, maar tegelijkertijd was het toch ook wel spannend. In de eerste periode ben je al bij al je vrienden en kennissen langs geweest om de actie onder hun aandacht te brengen. De laatste loodjes moeten komen van mensen die jij niet kent, maar die wel fiducie hebben in het product dat jij gaat maken. En dat dat nu gelukt is, dat is super.”

Koortsdroom
Het doel van de film Koortsdroom is om het taboe over psychoses te doorbreken en ze bespreekbaar te maken. Directe aanleiding voor het maken van de film is een goede vriend van Hageman die in 2020 in een psychose terecht kwam. Met de vriend gaat het nu veel beter maar Hageman begreep later dat het voor deze vriend heel moeilijk is om er over te praten, omdat het stigma dat over psychoses heerst heel groot is. Naar aanleiding van de crowdfundingsactie, en de publiciteit die het gekregen heeft, hebben zich inmiddels verschillende organisaties gemeld die de film willen gebruiken om daarmee een gesprek over het onderwerp op gang te brengen.

“Komende week wordt een spannende week”
“De komende week wordt een spannende week. Naast deze crowdfundingsactie zijn we ook afhankelijk van subsidies. Eén van de aanvragen hebben we gedaan bij het Nationaal Programma. Als deze groen licht geven, en dat is nog geen gelopen race, dan kunnen we echt stappen gaan zetten. Dan kunnen we beginnen met het productieproces. Daar zijn al voorbereidingen voor verricht, maar dan kunnen we echt keiharde afspraken inplannen, kunnen er opnamelocaties worden vastgelegd en kunnen er acteurs worden ingepland.”

Social media
Hageman wil de mensen die de crowdfundingsactie gesteund hebben de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. “De afgelopen periode plaatsten we updates op onze crowdfundingspagina. De komende tijd gaan we dit doen op onze Facebook-pagina. Maar zeker de mensen die de crowdfunding gesteund hebben, die laten we niet in het duister tasten en die zullen we actief op de hoogte houden.”

Deel dit artikel:
Share
Published by
Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

‘Donderdag volop zon, komend weekend tropische temperaturen’

De zomer van dit jaar komt deze periode tot een climax. De komende dagen is…

8 uur ago

Klachten over niet werkende straatverlichting in Vinkhuizen

Buurtbewoners klagen op sociale media over niet werkende straatverlichting in de wijk Vinkhuizen. De problemen…

8 uur ago

Stadspartij: “We stevenen af op een afgrond, en ik erger mij aan de laconieke houding”

Raadslid Yaneth Menger van de Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich grote zorgen over de…

8 uur ago

Syrische vluchteling exposeert met eigen werk in galerie Forma Aktua

De ruimte waar ze haar schilderijen maakt is klein. Toch exposeert Loubna Arsalan deze weken…

10 uur ago

Man met kapmes aangehouden in Noorderplantsoen

Politieagenten hebben woensdagavond een man aangehouden in het Noorderplantsoen die met een kapmes rondliep. Dat…

12 uur ago

Agenten nemen e-step in beslag die op openbare weg wordt gebruikt

Agenten hebben woensdagmiddag een elektrische step in beslag genomen die gebruikt werd op de openbare…

14 uur ago
Advertentie