Categorieën: Nieuws

Ook komend weekend is de A28 dicht richting het Julianaplein

Ook komend weekend is de A28 afgesloten vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein. Net als tijdens het afgelopen weekend zijn ook de Brailleweg, inclusief de op- en afrit van de A28, afgesloten voor alle verkeer. Ook de toerit bij Haren naar de A28 is dicht.

De afsluiting is nodig, omdat Herepoort de rijbaan voor verkeer richting het Julianaplein terug gaat leggen op zijn oorspronkelijke plek. Dit ter voorbereiding op ‘Operatie Julianaplein’, die over twee weken begint.

Omleidingen via regionale wegen en Groningen-Zuid

Het verkeer wordt omgeleid via regionale wegen. Het verkeer uit Assen of zuidelijker kan via de N33 en de A7 naar Groningen of verder rijden. Verkeer vanuit Assen richting Drachten wordt omgeleid via de N386 (via Vries) en de N372 (via Peize). Voor verkeer tussen Tynaarlo en Groningen geldt dat zij via Groningen-Zuid worden omgeleid.

De op- en afritten vanaf de A28 bij Groningen-Zuid blijven wel open. Voor het autoverkeer wordt op deze plek tijdelijk een éénrichtingscircuit ingesteld. Auto’s kunnen in beide richtingen niet onder het viaduct bij de Van Ketwich Verschuurlaan door rijden. Alleen verkeer dat vanaf de A28 uit het zuiden komt kan vanaf de afrit Groningen-Zuid linksaf slaan naar de Laan Corpus den Hoorn. Vanuit Groningen richting Haren of Assen kan men alleen via de Laan Corpus den Hoorn de A28 op rijden.

Drukte

Vorig weekend waren de eerder genoemde wegen ook al afgesloten. Daardoor ontstond met name op zaterdag grote verkeersdrukte in de Stad, met name op de Hereweg en in het stationsgebied. Toen viel de afsluiting van de A28 samen met stormachtig weer. Daardoor vielen enkele geveldelen van het Gasuniegebouw naar beneden, waardoor ook een ander deel van de ringweg tijdelijk werd afgesloten.

Ook voor komend weekend wordt een stevige wind voorspeld, maar kans op vertraging door stormschade lijkt dit keer klein. Toch verwacht Groningen Bereikbaar ook voor dit weekend extra op de wegen in Groningen-Zuid. Automobilisten vanuit het zuiden wordt dan ook geadviseerd om via P+R Haren naar Groningen te reizen. Mensen die echt met de auto naar Groningen moeten, worden geadviseerd zoveel mogelijk via de provinciale en rijkswegen te rijden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

6 minuten geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

1 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

2 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

3 uur geleden

Slechtvalken bij Gasunie zijn geringd

De vijf jonge slechtvalken bij de Gasunie zijn vandaag geringd. Dit betekent dat ze vanaf nu…

4 uur geleden

Stuk aluminium valt van gevel De Frontier aan Verlengde Lodewijkstraat

Bij woongebouw de Frontier aan de Verlengde Lodewijkstraat is maandagmiddag een stuk aluminium van de…

4 uur geleden