Veel bomen of rendabele zonnepanelen? CDA wil dat gemeente keuze maakt

nieuws

Bewoners van de Framaheerd in Beijum willen graag zonnepanelen plaatsen op hun woningen, maar door de bomen in de straat is er te veel schaduw. De gemeenteraadsfractie van het CDA springt nu in de bres voor de bewoners en wil dat het gemeentebestuur het bomenbeleid aanpast.

Door de bomen zijn zonnepanelen op daken in de Beijumse straat niet rendabel. De bewoners van de Framaheerd trokken onlangs aan de bel bij de CDA-fractie en het gemeentebestuur over dit dilemma. “Deze situatie maakt de energietransitie voor inwoners erg lastig”,aldus CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens. “Dat is hier extra vervelend, omdat er in Beijum geen warmtenet komt en de warmtevraag waarschijnlijk gedeeltelijk ook elektrisch moet worden opgelost. Zonnepanelen zijn hier dus van groot belang.”

Komende woensdag gaat de fractie het stadsbestuur vragen stellen over het probleem. De partij wil dat het college creatief meedenkt met de bewoners, zodat zij als nog zonnepanelen kunnen plaatsen of op een andere manier hun huis kunnen verduurzamen. Daarnaast wil het CDA een aanpassing in het algehele bomenbeleid van de gemeente, zodat deze problemen zich niet gaan herhalen op andere plekken.

Deel dit artikel: