Scholieren vanaf dinsdag weer welkom in Groninger Museum voor klassenbezoek

nieuws
Foto: Jan Buwalda / Groninger Museum

Vanaf aanstaande dinsdag mogen schoolklassen het Groninger Museum weer in. Dat maakte het museum vrijdagmiddag bekend.

Hoewel het museum hoopt op meer versoepelingen in het coronabeleid van de overheid, heerst er wel blijdschap dat de cultuureducatie in het museum gewoon door mag gaan.

Het museum stelt voor een verantwoord bezoek te zorgen voor de scholieren en hun docenten, waarbij de regels van de overheid worden gevolgd. Leerlingen vanaf 13 jaar en ouders/docenten moeten mondkapjes op en leerlingen van groep 6, 7 en 8 worden aangeraden een mondkapje te dragen. Ook afstand houden blijft de norm in het museum.

Voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs is een speciaal aanbod samengesteld voor De Kinderbiënnale en de tentoonstelling JR: Chronicles. “Een interactieve en leerzame beleving die jongeren op een toegankelijke manier laat kennis maken met kunst en cultuur”, aldus het museum.

Docenten die met hun klas willen komen kunnen zich aanmelden via de website.