Advertentie
Categories: Nieuws

Huisjesmelkersverkiezing stilgelegd: ‘Stemmen gekocht om schandpaal te ontlopen’

ROOD Groningen heeft haar jaarlijkse verkiezing voor de ‘Huisjesmelker van het Jaar’ in Groningen noodgedwongen stilgelegd, omdat zeker één van de vier genomineerden waarschijnlijk duizenden stemmen heeft gekocht om de titel te ontlopen.

Volgens de politieke jongerenorganisatie ontstond het vermoeden dat er iets niet pluis was toen er binnen 48 uur meer dan 11.000 stemmen binnen kwamen voor de verkiezing. “Op een populatie van 200.000 Stadjers is dit verbluffende aantal op zijn zachtst gezegd onwaarschijnlijk”, aldus Ken Hesselink van ROOD.

Een groot deel van de stemmen was afkomstig van buitenlandse IP-adressen, onder meer uit Taiwan, Polen en Spanje. Ken Hesselink: “Ook viel op dat van de 11.000 uitgebrachte stemmen, meer dan 10.500 bestemd waren voor slechts twee genomineerden: Gruno Vastgoed en Solide Vastgoed.”

ROOD vermoedt daarom dat één of meerdere genomineerden (de andere twee genomineerden waren Patrimonium en Woldring Verhuur) stemmen heeft gekocht om de verkiezing te beïnvloeden. Hard bewijs dat één specifieke verhuurder stemmen heeft gekocht is er zeker niet, maar volgens ROOD is het niet waarschijnlijk dat een willekeurig persoon honderden euro’s zou uitgeven om een poll te beïnvloeden waar ze zelf geen belang bij hebben.

‘Ludieke verkiezing ontaardt in een frauduleuze strijd’

“We denken daarom dat het hier gaat om één of meerdere verhuurders”, vervolgt Ken Hesselink. “Hier ontstaat een absurdistisch beeld van huisjesmelkers die bereid lijken flink wat geld neer te tellen om maar te zorgen dat niet zij, maar de concurrent wordt gekozen tot Huisjesmelker van het Jaar.”

Rood noemt de situatie ‘pijnlijk’: “Huurders van genomineerden hebben ons laten weten dat deze ondernemers niet vies zijn van een beetje sjoemelen met geld. Geld dat de bewoners uit de zakken geklopt zou worden met vieze spelletjes, zoals het in rekening brengen van een niet-bestaande schoonmaker, wordt niet gespendeerd om het achterstallige onderhoud weg te werken, maar om een poll te frauderen.”

De genomineerde verhuurders komen door de fraude niet zonder kleerscheuren van de verkiezing af, aldus ROOD. Ken Hesselink: “Dankzij deze doortrapte sabotagepoging kunnen alle genomineerden rekenen op een mooie deelnemerstrofee. Genomineerd worden voor de Huisjesmelker van het Jaar-prijs door je eigen huurders zegt immers al genoeg.”

Deel dit artikel:
Share
Published by
Tom Veenstra

Recent Posts

Weekendweer: Af en toe zon met kleine kans op een bui

Zaterdag is het overwegend bewolkt met af en toe wat zon. In de middag is…

7 uur ago

Britt Weerman van Groningen Atletiek wint nationale titel bij het hoogspringen

De 19-jarige Britt Weerman van Groningen Atletiek heeft vrijdag tijdens de eerste dag van het…

7 uur ago

Bedrijfswagens uit binnenstad geweerd door uitbreiding gebied venstertijden

Het gebied in de binnenstad waar alleen tussen 5.00 uur en 12.00 uur geladen en…

8 uur ago

FC Groningen wint eerste oefenwedstrijd

FC Groningen heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd gewonnen. In en tegen Loppersum werd het 5-0.…

9 uur ago

Tientallen nieuwe infopaaltjes in Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is verrijkt met veel nieuwe paaltjes. Deze geven informatie over wat er te zien…

10 uur ago

FC Groningen haalt Jaivy Lourens van PSV voor O-21 elftal

FC Groningen heeft de 17-jarige Jaivy Lourens van PSV aangetrokken. (meer…)

11 uur ago
Advertentie