Categorieën: Nieuws

RIVM telt 366 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 864 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 366 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 35.927 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 35.561. Dit betekent een stijging van 0,8 procent. Het aantal van 366 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 456,71 staat. In de ziekenhuizen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Edam-Volendam nu op de eerste plaats met 2.531,2 nieuw gemelde positieve testen. Tubbergen, 2.406,8, en Bloemendaal, 2.381, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 864 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 93 nieuwe gevallen, Stadskanaal 74, Het Hogeland 72, Oldambt 63, Westerkwartier 58, Veendam 53, Westerwolde 40, Eemsdelta 28 en Pekela 17. Een inwoner van de gemeente Midden-Groningen moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 35.452 personen positief getest. Het gaat om het hoogste aantal sinds het begin van de coronacrisis. Het aantal ligt ook hoger dan het 7-daags gemiddelde dat op 31.163,29 staat. In de ziekenhuizen werden 108 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 12 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.288 mensen met COVID in het ziekenhuis, dit zijn er 72 minder in vergelijking met vrijdag en 228 minder in vergelijking met vorige week zaterdag, waarvan er 334 op de IC liggen. Daarnaast ligt er 1 persoon op een IC in Duitsland. Voorts werden er 15 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Dinsdag en woensdag droog, met wellicht een graadje nachtvorst

De komende dagen blijft het droog, met kans op lichte nachtvorst. Na woensdag komt de…

14 minuten geleden

Woningbrand aan Troelstralaan

De alarmcentrale kreeg maandagavond tegen achten een melding van een woningbrand aan de Troelstralaan in…

1 uur geleden

Trainer Arjan Tammenga verlaat Blauw Geel ’15 na dit seizoen

Voetbalvereniging Blauw Geel'15 gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Arjan Tammenga stopt er mee…

2 uur geleden

Onvrede over fietsers en voetgangers op Grote Markt

De Grote Markt wordt verbouwd. Er zijn fonteinen geplaatst, bomen geplant en de busbaan is…

5 uur geleden

Uit Stad ontsnapte psychotische tbs’er (33) opgepakt in Tsjechië

Mouloud M, de tbs'er die op 7 februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen,…

6 uur geleden

Lieselot Van Damme nieuwe directeur Kunstpunt Groningen

Lieselot Van Damme begint op 15 april met haar nieuwe functie als directeur-bestuurder van Kunstpunt…

6 uur geleden