Categories: Nieuws

RIVM telt 366 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 864 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 366 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 35.927 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 35.561. Dit betekent een stijging van 0,8 procent. Het aantal van 366 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 456,71 staat. In de ziekenhuizen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Edam-Volendam nu op de eerste plaats met 2.531,2 nieuw gemelde positieve testen. Tubbergen, 2.406,8, en Bloemendaal, 2.381, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 864 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 93 nieuwe gevallen, Stadskanaal 74, Het Hogeland 72, Oldambt 63, Westerkwartier 58, Veendam 53, Westerwolde 40, Eemsdelta 28 en Pekela 17. Een inwoner van de gemeente Midden-Groningen moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 35.452 personen positief getest. Het gaat om het hoogste aantal sinds het begin van de coronacrisis. Het aantal ligt ook hoger dan het 7-daags gemiddelde dat op 31.163,29 staat. In de ziekenhuizen werden 108 nieuwe coronapatiƫnten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 12 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.288 mensen met COVID in het ziekenhuis, dit zijn er 72 minder in vergelijking met vrijdag en 228 minder in vergelijking met vorige week zaterdag, waarvan er 334 op de IC liggen. Daarnaast ligt er 1 persoon op een IC in Duitsland. Voorts werden er 15 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Groningen en Noord-Drenthe gaan samenwerken bij aanpassingen aan extremer weer

Overheden in Groningen en de kop van Drenthe gaan de komende jaren samenwerken om de…

25 minuten ago

Komend weekend werk aan het spoor tussen Stad en Zuidhorn; Arriva laat bussen rijden

Komend weekend rijden er geen treinen tussen het hoofdstation van Groningen en Zuidhorn. Treinvervoerder Arriva…

1 uur ago

Nieuw Minervaplein feestelijk geopend met feestje voor de buurt

Nieuwe bestrating, meer groen en een opgeknapte gevel van Academie Minerva. Dat was donderdag reden…

1 uur ago

Fietser gewond door botsing met vrachtwagen bij winkelcentrum Lewenborg

Bij winkelcentrum Lewenborg is vrijdagochtend een fietser gewond geraakt door een aanrijding met een vrachtwagen.…

2 uur ago

FC Groningen hoopt op tweede zege op rij tegen Helmond Sport

FC Groningen mist vrijdag (vanavond) tegen Helmond Sport drie spelers. Verdediger Liam van Gelderen zit…

2 uur ago

Deze gebouwen maken kans op de Groninger Architectuurprijs van dit jaar

De vakjury voor de Groninger Architectuurprijs heeft donderdagavond de genomineerden voor de Groninger Architectuurprijs 2023…

3 uur ago