Nederlaag voor Van Foreest in Wijk aan Zee

sport
foto Jurriaan Hoefsmit

In de vijfde ronde van de Masters van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee heeft Jorden van Foreest een nederlaag geleden tegen Sjakhriyar Mamedyarov uit Azerbeidzjan.

De partij tussen Van Foreest en de nummer negen op de wereldranglijst duurde 44 zetten. Zijn Azerbeidzjaanse tegenstander van vandaag staat na zijn winst gedeeld eerste met Vidit en Rapport met 3,5 punt uit 5 partijen.

Na deze verliespartij staat Van Foreest in de middenmoot met 2,5 uit 5, nog net voor zijn landgenoot Anish Giri.  Giri speelde remise tegen Vidit uit India.

Lucas van Foreest (het jongere broertje van Jorden) speelde remise tegen de Chinese Zhu Jiner. Daarmee staat de jongere Van Foreest-telg met 2 uit 5 gedeeld negen in het Challenger-toernooi, de groep onder de Masters.

Deel dit artikel: