Melayro Bogarde moet FC Groningen verdedigend gaan versterken

sport
Melayro Bogarde - Foto via FC Groningen

FC Groningen huurt Melayro Bogarde voor de rest van het seizoen. Dat maakte de club vrijdagochtend bekend.

Het 19-jarige neefje van oud-international Winston Bogarde staat nog tot 2024 onder contract bij het Duitse 1899 Hoffenheim, waar hij dit seizoen nog niet in actie kwam. Bogarde komt uit de opleiding van Feyenoord, maar maakte al op 16-jarige leeftijd de overstap naar de Duitse club en is de jongste Nederlandse speler in de geschiedenis van de Bundesliga.

Bogarde moet volgens VI de verdediging van FC Groningen komen versterken, na het vertrek van Azor Matusiwa. “Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren. Wij zijn heel blij dat het ons is gelukt om met de speler en Hoffenheim tot deze tijdelijke overgang te komen.”

Deel dit artikel:
Adverteren?