Jorden van Foreest speelt remise tegen Duda in 12e ronde

nieuws
@Jurriaan Hoefsmit/Lennart Ootes

De Groninger Jorden van Foreest heeft remise gespeeld tegen de Pool Duda in de 12e ronde van de Masters van Tata Steel Chess.

Van Foreest speelde met zwart en na een evenwichtige partij eindigde het in eeuwig schaak.

Jorden staat met 6 punten uit 12 partijen in de middenmoot. Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft door een overwinning op Caruana het toernooi een ronde voor het einde gewonnen. In de ronde van zondag heeft hij een reglementair punt tegen Dubov, die het toernooi moest verlaten wegens een positieve corona-test.

In de Challengers, het toernooi onder de Masters, won Lucas van Foreest met zwart tegen de Belg Dardha. Lucas staat met 6,5 uit 12 iets boven het midden. Erigaisi uit India heeft de Challengers gewonnen. Met 9,5 uit 12 staat hij anderhalf punt voor en is daarmee onbereikbaar geworden voor zijn concurrenten.

Zondag volgt in Wijk aan Zee de laatste ronde.