Fietsenpardon voor langparkeerders bij stations, DUO en Nieuwe Markt is voorbij

nieuws
Foto: Andor Heij

De gemeente Groningen gaat  weer handhaven op langparkeerders bij verschillende fietsenstallingen in de Stad. Dat maakte de gemeente donderdagmiddag bekend.

De fietsen in het stadsbalkon en op de fietsflat bij het hoofdstation konden tijdens de lockdown langer dan twaalf dagen blijven staan, want er werd niet gehandhaafd. De gemeente meldde toen al dat er veel fietsen bij het station stonden en riep de eigenaren op om de tweewieler op te halen en thuis te stallen.

Fietsen die nu langer dan de eerder genoemde twaalf dagen in de fietsenstallingen in de omgeving van het Hoofdstation, Station Europapark, de Kempkensberg (DUO) en aan de Nieuwe Markt staan, worden weer weggesleept. Als de fiets in de binnenstad stond, gaat deze eerst twaalf dagen naar het tijdelijke fietsdepot aan het Damsterplein. Nadat de fiets hier ook twaalf dagen heeft doorgebracht, gaat deze naar het AFAC Fietsdepot aan de Travertijnstraat. Fietsen die rond de stations of bij DUO worden verwijderd, gaan daar direct naartoe.

Deel dit artikel: