188 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 422 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 188 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht.

Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 234 nieuwe infecties in de rest van de provincie. Uit de cijfers blijkt dat er in de gemeente Groningen veertien besmettingen minder zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM dertig besmettingen minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Westerkwartier kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (48).

Er werden twee nieuwe ziekenhuisopnames door COVID gemeld binnen de provinciegrenzen. Deze opgenomen personen komen uit de gemeentes Groningen en Het Hogeland.

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 14.623 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 12.855 minder dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 125 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 20 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van veertien nieuwe overlijdens door COVID-19.

 
Hieronder vindt u een overzicht van alle besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens binnen de provinciegrenzen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 188 1 0 Midden Groningen 36 0 0
Stadskanaal 24 0 0 Het Hogeland 25 1 0
Veendam 13 0 0 Westerkwartier 48 0 0
Pekela 8 0 0 Eemsdelta 18 0 0
Oldambt 26 0 0 Overig 8 0 0
Westerwolde 28 0 0
Totaal 422 2 0
Deel dit artikel: