Woninginsluiper krijgt drie jaar cel voor diefstal met geweld in Stad

nieuws

Een 33-jarige man kreeg donderdag van de rechter in Groningen te horen dat hij 36 maanden achter slot en grendel moet doorbrengen. Hij kreeg de straf onder meer, omdat hij in juli 2019 een inwoner van de Stad mishandelde, toen zij hem betrapte tijdens een inbraak.

De man werd daarnaast veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna zevenduizend euro aan zijn slachtoffer. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van slechts achttien maanden tegen de man. Vanwege de kans op herhaling, de ernst van de feiten en eerdere delicten die de man op zijn kerfstok heeft, ziet de rechtbank echter een lage celstraf niet als afdoende. De man werd ook veroordeeld voor de diefstal van een koperen regenpijp aan de Hereweg in Groningen.

De vrouw betrapt de inbreker in de nacht van 15 juli 2019 in haar huis. Ze zag de man vluchtig, waarna de inbreker haar meteen om haar nek en mond pakte. De vrouw trok zichzelf los en vluchtte naar de voordeur om te ontsnappen.

De inbreker kreeg de vrouw echter opnieuw te pakken en klemde haar met de voordeur vast. In de worsteling brak het glas in de voordeur. De inbreker nam vervolgens de benen, met de laptop van de vrouw. De glasscherven hadden bij de opsporing van de man echter een positief bijeffect. Uit het bloed wat de inbreker achterliet, werd zijn DNA gematcht.