VVD kiest voor mix van ervaring en talent op kandidatenlijst

De VVD heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart bekend gemaakt. De lijsttrekker was al bekend en is de huidige fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz uit Haren.

Op twee staat een jonge nieuwkomer. Dat is de 23-jarige Rik Heiner, student bouwkunde en oud-voorzitter van de JOVD. Op drie staat zittend gemeenteraadslid Jasper Boter. Op vier is technisch bedrijfskundige Eric-Jan Vaes te vinden. Elisabeth Akkerman is de nummer vijf en is net als Boter sinds 2014 gemeenteraadslid voor de VVD. Op zes staat de 22-jarige David Jan Meijer, oud fractievoorzitter van de Vrije Student in de Universiteitsraad en medewerker van de Statenfractie van de VVD.

Lijsttrekker Ietje Jacobs-Setz noemt de lijst een mix aan ervaring en de keuze voor nieuw talent. De VVD heeft momenteel vier zetels in de gemeenteraad van Groningen.

Deel dit artikel: