RTV Noord: Groningse experts hebben grote kritiek op coronabeleid

nieuws
Foto Martini Ziekenhuis. Vaccinatie tegen corona

Groningse experts hebben in een artikel op de website van RTV Noord zeer grote kritiek op de corona-aanpak van het demissionaire kabinet.

Aan het woord komen Esther Metting (psycholoog en epidemioloog RUG), Jochem Mierau (gezondheidseconoom RUG) en Bert Niesters (hoogleraar klinische virologie UMCG). Ze vinden dat de uitgangspunten falen, lessen worden niet geleerd en dat we telkens ander beleid willen voeren dan de rest van de wereld.  Er wordt te laat en te weinig getest en er moet veel eerder worden gevaccineerd.  “De GGD’s moeten roeien met de riemen die ze hebben, maar ze zitten in een lekke boot.”

Ze pleiten voor het een langetermijnstrategie.

 

 

Deel dit artikel: