FC Groningen trainer Danny Buijs: ‘Thijs Dallinga van scoren af houden’

nieuws

FC Groningen speelt woensdag in Rotterdam voor de KNVB beker tegen Excelsior. Opvallende man bij Excelsior is de ex-FC Groningen speler Thijs Dallinga.

De in Groningen geboren Dallinga vertrok in de zomer van FC Groningen naar de huidige nummer twee in de eerste divisie en trof al 24 keer het net van de tegenstander. Hij is daarmee de topscorer in de eerste divisie. “Thijs doet het extreem goed bij Excelsior”, aldus FC Groningen trainer Danny Buijs. “Hij scoort aan de lopende band en aan ons de taak om er voor te zorgen dat dit woensdag niet gebeurt”.

Bij FC Groningen ontbreken de geblesseerde spelers Daleho Irandust, Damil Dankerlui en Radinio Balker. Maar Buijs gaat nog enkele andere wisselingen doorvoeren: “Dat zal vooral zijn omdat we nu om de drie dagen een wedstrijd spelen en we de belasting van de spelers goed moeten monitoren om iedereen zo fit mogelijk te houden in de laatste wedstrijden voor de winterstop.”

FC Groningen reist vandaag (dinsdag) al af naar Rotterdam om goed voorbereid te zijn op de wedstrijd: “We willen graag een ronde verder komen”, aldus Buijs.

De wedstrijd tegen Excelsior begint om 20.00 uur en wordt live uitgezonden door ESPN. Eerder was er sprake van dat dit niet zou gebeuren.