Eind volgend jaar tentoonstelling over Versace in Groninger Museum

nieuws
Foto via Groninger Museum

Van 2 december 2022 tot en met 7 mei 2023 eert het Groninger Museum de ‘baanbrekende ontwerpen’ van couturier Gianni Versace met een tentoonstelling. De expositie ‘Gianni Versace Retrospective’ moet de in 1997 vermoorde mode-ontwerper weer tot leven laten komen, zo stellen samenstellers Karl von der Ahé en Saskia Lubnow.

In Gianni Versace Retrospective zijn onder andere heren- en damesoutfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische modeshows te zien. Alle objecten in de tentoonstelling zijn originele stukken en komen uit internationale particuliere verzamelingen.

Volgens samenstellers en Versace-kenners Von der Ahé en Lubnow wil het museum met name de verbinding die Versace koost tussen modem muziek, fotografie en grafisch ontwerp laten zien. Deze zorgden volgens hen voor een transformatie van modeshows en reclamecampagnes in kunstwerken.

Deel dit artikel:
Adverteren?