Categorieën: Nieuws

De strijd van Michel tegen MS

Michel Harkema is een crowdfunding begonnen, om maar liefst 60.000,- euro op te halen. Dit geld heeft hij nodig voor een behandeling in Moskou.

In januari 2018 kreeg Michel Harkema de diagnose MS, oftewel: Multiple Sclerose. Dit is een chronische ziekte die ervoor zorgt dat het eigen afweersysteem het centrale zenuwstelsel aantast. Hierdoor ontstaan ontstekingen en uiteindelijk littekens in de beschermlaag van de cellen van het zenuwstelsel.

“Artsen en specialisten konden helaas niets voor mij betekenen, daarom ging ik zelf op onderzoek uit,” aldus Harkema. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat Harkema in contact kwam met lotgenoten via een facebookgroep. “Via deze facebookgroep hoorde ik over een stamceltherapie in Moskou, de resultaten hiervan zijn extreem hoopvol. Met deze therapie hoop ik weer meer tijd te kunnen besteden aan mijn gezin”.

De therapie in Moskou is een stamceltherapie, deze stamcellen zullen afkomstig zijn uit het bloed van Michel zelf. Het doel van de desbetreffende therapie is om het afweersysteem te resetten. Op deze manier zullen de MS-ontstekingscellen niet langer de hersenen aantasten.

Voor de gehele reis en de therapie in Moskou is een bedrag nodig van 60.000,- euro. Inmiddels zijn er al een aantal mooie acties ondernomen voor de crowdfunding. “Mijn dochter heeft speculaaskoeken gebakken en mijn vrouw heeft een torenloop georganiseerd. Verder zijn er veel mensen in onze omgeving en uit het dorp die meehelpen.”

Meer informatie over de crowdfunding en doneren kan via www.michelvsms.nl

Jeroen Kroeze

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

6 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

6 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

7 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

9 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden